news
_______________________________________________________________________
L´herbier de l´humanité

25.5. – 11.6.2014LINDA GRANFORS, AURA HAKURI, EEVA PEURA, SATU RAUTIAINEN JA PIA SALO


Avajaiset 24.4.2014 klo 15-17  Tervetuloa!
Vernissage 24.4.2014 kl 15-17  Välkommen!


Taidesalonki  Konstsalongen
Bulevardi 3 B 4krs. 
00120 Helsinki


Kasvio eli herbaario (lat. herba kasvi) on kokoelma kasvinäytteitä, joita säilytetään esimerkiksi kuivattuina ja prässättyinä. Herbaariolla voidaan viitata myös rakennukseen, johon kasvinäytteet on tallennettu. Herbaarion avulla kasvinäytteet voidaan luokitella taksonomisen järjestelmän mukaisesti erilaisiin hierarkisiin järjestelmiin, kuten  mitä tahansa elollisia tai elottomia objekteja, paikkoja ja tapahtumia voidaan luokitella, järjestää ja luetteloida.

Näyttely Le Herbier de l´humanite koostuu uusista maalauksista, piirroksista ja installaatioista, jotka muodostavat rönsyilevän ja monimutkaisen tutkielman käytöstavoista ja identiteetistä. Taidesalonki toimii näyttämönä salonkikelpoisuuden ajatukselle, jossa myös ihmisyydelle voi luoda erilaisia luokituksia ja tarkastelutapoja. Ryhmän taiteilijoiden teoksissa on nähtävissä monenlaisia suuntaviivoja; toisinaan villiä, absurdiuden ja vallattomuuden välistä kumpuavaa, toisinaan hiljaisia sävyjä kuin haipuvia muistikuvia jostakin kauan sitten tapahtuneesta.

Linda Granfors (s.1978) tekee leikkisiä ja vakavamielisiä akvarellimaalauksia ja kollaaseja. Ainekset ovat sopiva sekoitus fantasiaa ja kulttuurihistoriaa.

Aura Hakuri (s.1977) piirtää, maalaa, muovailee, leikkaa ja liimaa sekä tekee performansseja yhdessä Linda Granforsin kanssa. Hakurin teokset käsittelevät yksinäisyyden tunnetta, ujoutta ja piilossa oloa.

Eeva Peuran (s.1982) taiteen lähtökohtana ovat sanat ja tarinat. Teosten keskinäinen erilaisuus ja moniin suuntiin assosioituva tyyli hahmottelee maailmaa esiin teos kerrallaan. Teokset paljastavat kuvantekijän luonteen ja avautuvat katsojalle vihjaten.

Satu Rautiainen (s.1982) kuvaa maalausten mikro- ja makromaailmoiden kautta yhteiskuntia sekä yksilön selviytymistä. Luonto ja rakennettu ympäristö viittaavat niin ihmiskunnan ja luonnon kuin tietoisen ja tiedostamattoman väliseen tasapainoiluun. Ulkokuoret kätkevät sisälleen salaisuuksia.

Pia Salo (s.1975) kuvaa teoksissaan erilaisia tunnetiloja, läsnä - ja poissaoloa. Teoksia yhdistää salaperäisyyden verho, joissa erilaiset tilat kamppailevat olemassaolostaan.

Näyttelyn taiteilijat ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2010. Taiteilijoiden tausta on maalauksessa, mutta he jakavat kiinnostuksen uudenlaisten taiteellisten prosessien tutkimiseen. Aikaisemmat näyttelyt Päivä yön jälkeen Taidekeskus Mältinrannassa ja Spektakelgatan 5 Galleria Gjutarsissa 2011 käsittelivät unien tematiikkaa. Keväällä 2013 ryhmä työskenteli Koneen Säätiön ryhmäresidenssissä Saaren kartanossa. Kiitos: Koneen Säätiö ja Svenska Kulturfonden
   

_______________________________________________________________________________